Visegrád
RólunkStábFilmekFilmszakkörFilmtáborFelnőttképzésFesztivál

MOL Gyerekfilmszakkörök

Rossz voltál?szépek vagyunk?Filmkészítő foglalkozások gyermekotthonban élő gyerekeknek a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával.

A Gyerekszem Közhasznú Egyesület a 2013-2014-es tanévben ismét filmkészítő foglalkozásokat tart a Hűvösvölgyi és a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthonban a MOL- Új Európa Alapítvány támogatásával.

A filmkészítő szakkör felépítése egy kreatív szakkör és egy terápiás jellegű csoportfolyamat ötvözete, amely egy filmforgatás szakmai lépéseit és hagyományos csoportpszichoterápiás elemeket tartalmaz. A szakkörben a következő hatásokat, eredményeket tudjuk elérni: feszültségoldódás, problémamegoldás növekedése, önismeret erősödése, magabiztosság növekedése.

A filmforgatás, mint a fantázia tere, a szakkör, mint átmeneti tér van jelen, ad átélési kereteket a résztvevő gyerekek számára. Tapasztalataink alapján a filmalkotó gyermekek számára a filmezés fantáziaterében lehetőség nyílik az én szolgálatába állított regresszióra (Kris, 2000), létrejön a tudattalannal való fokozott kommunikáció és megvalósult a feltörő tartalmak szimbolikus átdolgozása a potenciális térben zajló alkotótevékenységen keresztül.

A projekt során a gyerekek szeptember óta heti rendszerességgel találkoztak a foglalkozásvezetőkkel. A Hűvösvölgyi Gyermekotthonban a filmszakkörös csapat egy 14 éves lány filmötletét valósítja meg, akinek a történetében a lélek halál utáni sorsáról dönt az „angyalok tanácsa”, a „démonok tanácsa”, illetve a „misztikus tanács”, míg a Szilágyi Gyermekotthonban a gyerekek egy táncfilmet, egy szellemekről szóló filmet, valamint egy-egy mesefeldolgozást visznek vászonra. Nagyon rossz voltál?Szépeknem vagyok benne biztos

Jogi útmutató a weblap használatához