Visegrád
RólunkStábFilmekFilmszakkörFilmtáborFelnőttképzésFesztivál

To Be Continued! – Folytatjuk! Filmvetítés 2015 04. 03. 10:00 Hűvösvölgyi Gyermekotthon Díszterem

To Be Continued! – Folytatjuk!


Nemzetközi filmkészítő tábor gyermekotthonban élő gyerekeknek a Visegrádi Alap támogatásával. 

A Gyerekszem Közhasznú Egyesület a 2015. március 30-április 4-ig ismét, immár harmadik alkalommal filmkészítő workshopot tart a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban. 
Az elkészült filmeket a workshop utolsó napján 2015. április 3-án 10:00 órakor ünnepélyes keretek közt vetítik le a Hűvösvölgyi Gyermekotthon dísztermében. A vetítésre szeretettel várjuk önt is! 

A filmkészítő workshop felépítése kreatív szakkör és terápiás jellegű csoportfolyamat ötvözete, amely filmforgatás szakmai lépéseit és hagyományos csoportpszichoterápiás elemeket is tartalmaz. A szakkör jelentősége abban áll, hogy a résztvevő gyerekeknek akár már egy hetes foglalkozássorozat után mérhető eredményeket mutatnak fel a feszültségoldódás, problémamegoldás növekedése, önismeret erősödése, magabiztosság növekedése terén. Az itt tanultakat alkalmazni tudják, és későbbi problémáik során előhívhatják az életükben. Nem utolsósorban tapasztalhatóak a film, a művészet szeretete és a leendő hivatás keresése terén születő eredmények is. A filmkészítő táborokban résztvevő gyerekek közük többen kerülnek ki a filmkészítéssel foglalkozó diákok. 

A projekt során a gyerekek egy héten keresztül egész napos foglalkozások során ismerkednek a filmkészítéssel, dolgozzák filmekké saját történeteiket. A Hűvösvölgyi Gyermekotthonban egy szlovák egy cseh és egy lengyel csoport dolgozik közösen Jancsi és Juliska története alapján felépített és közösen megírt, saját élményeikkel, problémáikkal kiegészített mesék filmre dolgozásán. 

Jogi útmutató a weblap használatához